Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След срещата в "Росенец": Да се възстанови нормалното функциониране на ДПС и работата на колективните органи

Джевдет Чакъров
Снимка: БТА

Да се възстанови нормалното функциониране на ДПС като се спазва устава на партията и се възобнови работата на колективните органи. Това е решението след днешната среща на депутати от Движението с почетния председател Ахмед Доган. Срещата се състоя в лятното имение на Доган в парк "Росенец". 

Участниците в нея не отговориха на въпроса дали има разцепление в ДПС, след като на разговора не присъстваха председателят Делян Пеевски и останалите депутати.

Повече от четири часа продължи срещата на Ахмед Доган с депутатите, които изпълниха указанията му правителството, предложено от ГЕРБ-СДС, да не се подкрепя.

След срещата председателят на партията Джевдет Чакъров многократно повтори, че нормалността в ДПС трябва да се възстанови.

"Да функционират всичките колективни органи, близо една година вече не функционират, няма обсъждане, няма вземане на решения".

Всички депутати, участвали в срещата, са приели за правилни предложенията, направени от почетния председател Ахмед Доган.

"Очаквйте в най-скоро време позиция от нашия почетен председател д-р Ахмед Доган".

Относно политическата ситуация в страната Джевдет Чакъров заяви:

"Трябва да има стабилност в страната, да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство в оставащото време. Ако не съумеем, естествено, че ще се отиде на избори, но това не е най-доброто решение".

По неофициална информация утре предстои среща на Ахмед Доган с Делян Пеевски и депутатите, които подкрепиха проектокабинета.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени