Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деница Сачева: С мантрата "експерти" е ясно, че не се търси решение

"Изборите остават единственият работещ за момента вариант"

| Интервю
Деница Сачева
Снимка: Савина Спасова

С мантрата "експерти" е ясно, че не се търси решение, а само да се представи нещо пред хората, което да изглежда добре. 

Това заяви пред БНР Деница Сачева, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС и номинирана за социален министър в проектокабинета на Росен Желязков, който не получи подкрепа в Народното събрание.

"Това, което всички очакваме от политиката, може да се случи само от хора, които са политици, това е професия, за която се изискват качества, а те не са единствено експертност", уточни тя.

"Целта е не просто да се формира какъвто и да е кабинет, а такъв, който да е стабилен и да започне веднага да решава проблемите на хората", коментира тя и добави, че едно бъдещо правителство не би имало 100 дни толеранс, затова в него трябва да влязат хора, които "с летящ старт да започнат да работят веднага".

Много неща, свързани с ПВУ (Плана за възстановяване и развитие), бяха придвижени напред в 49-ия парламент, посочи Сачева и уточни, че не е достатъчно.

Сачева отхвърли съмненията, че партия ГЕРБ не е имала желание да има правителство и подчерта, че е опорка твърдението, че ГЕРБ за 7-и път не успя да състави правителство за последните 3 години: 

"Не е факт това, защото предишният кабинет се случи благодарение на подкрепата на ГЕРБ и това беше правителство "Денков - Габриел". Некоректно е да се изпуска името Габриел от него".

По думите ѝ процедурата с връчването на мандати за съставяне на правителство трябва да бъде изчерпана, но "изборите остават единственият работещ за момента вариант":

"Макар да сме първа политическа сила ние също сме изгубили избиратели и трябва да направим необходимото, за да предложим на хората, които са се отдръпнали от ГЕРБ, конкретни политики и път за действие".

Интервюто на Явор Стаматов с Деница Сачева в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна