Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пер Мертезакер пред БНР: Испания заслужава титлата

Пер Мертезакер
Снимка: Христо Денев

Бившият германски национал Пер Мертезакер заяви, че Испания е фаворит за титлата на европейското първенство. Именно “Ла Фурия” изхвърли домакините от турнира след победа с 2:1 след продължения в четвъртфиналите.

Мертезакер, който има 104 мача за Бундестима, беше част от рекламно събитие в една от фен зоните в Берлин - пред Райхстага, след което говори пред медиите.

“Моят фаворит е Испания. Те ни победиха в последния мач и заедно с нас са най-добрият отбор по отношение на стила на игра и доминация над противниците. Освен това са наистина много директни с крила като Ламин Ямал и Нико Уилямс. Тези двамата наистина направиха страхотни мачове по време на Евро 2024. Испанците имат и много опитни играчи и, честно казано, досега те ме впечатлиха най-много”, коментира бившият защитник на Хановер, Вердер (Бремен) и Арсенал.

“Надявам се те да спечелят титлата. Ясно е, че сме разочаровани от това, че отпаднахме, но пък можем в последствие да кажем, че е било от бъдещия шампион. Когато загубиш от шампиона, винаги има едно такова усещане и си казваш: “Добре, може би заслужавахме повече, но те са най-добрият отбор”, добави Мертезакер.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна