Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на Движението не е разговарял с Доган

Пеевски: Представители на областни структури на ДПС са били притискани и плашени

Формацията ще праща писма на партиите, за да разбере дали ще подкрепят втория мандат

Снимка: БТА - архив

Председателят на ПГ на ДПС и един от председателите на партията Делян Пеевски твърди, че представители на областни структури на Движението са били "натискани и плашени".

Джевдет Чакъров е звънял на представители на областните структури на ДПС да не идват на днешната среща, каза Пеевски, който се срещна в столичен хотел с oбластните председатели на Движението. Срещата беше свикана от Делян Пеевски.

След нея той уточни, че не е говорил с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

"Колегите призоваха за пълно обединение между г-н Доган и мен. Партията да бъде цяла. Никой не може да си позволи, най- малкото няколко дерибеи, които искат да я разрушат в момента, заради своите амбиции. Колегите това не го приемат и ни призовават да сме заедно. И се надявам да бъдем заедно, защото ДПС постигна резултат и да е втора партия да има 47 депутати и никой не може да си позволи това да го счупи.

Всичките са били натискани и плашени да не идват на сбирката, което е изключително смешно. Те (представителите на областните структури, б.р) ще кажат от кой, от тези дерибеи. 

Чакъров също е звънял на колегите да ги кара да не идват на сбирката.

С колегите говорихме също, те ни призоваха да се опитаме да направим втори мандат,  както искаха да направим първи мандат. И не мога да повярвам че това се случи в последния момент. Но за втория мандат ще пускаме писма първо на партиите дали са готови да подкрепят нашия втори мандат. Ние няма да разиграваме държавата. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство взимаме го и продължаваме", заяви Пеевски. 

"Ние дойдохме тук, нашата организация застава за единство – зад г-н Пеевски, зад г-н Доган. Проблемът беше при нас само Джейхан Ибрямов, който вече четвърти, пети, шести мандат при нас, искаше да разбие организацията. Сега иска да разбие цялата организация ДПС в цяла България. Защото си търси място, няма къде да иде, никой не го харесва. И за това ние дойдохме тук да подкрепим г-н Доган и г-н Пеевски. Чакъров снощи в 23:30 часа ми е звънял. Тази сутрин в 8:05 ми звъня – каза да не идвам на събирането. Вика ми Няма да ходиш. Не знам защо. Сега ще подадем жалба срещу него", каза след срещата областният председател на ДПС - Търговище Хамди Илязов.

"Ние сме тук, за да се спази нашето решение на Областен съвет за изключване на г-н Аталай от групата народни представители на Движението за права и свободи и за целостта и заедността на партията, заедно с почетния председател Ахмед Доган и Делян Пеевски. Ние искаме за страната ни, за партията ни, да бъдем заедно, единни, да имаме правителство и да се развива страната ни занапред. Имаше обаждания, имаше натиск, но аз представлявам Областния съвет, има решение и е нормално да застана зад това решение. И за това съм тук. Натискът беше от много места", каза Юксел Расим, областен председател на ДПС-Пловдив.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна