Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Божанов: Вратата за подкрепа за правителство с втория мандат е категорично затворена

Божидар Божанов
Снимка: БТА

Вратата за подкрепа за правителство с втория мандат е категорично затворена. Създаването на правителство с третия мандат също е малко вероятно предвид предварителните заявки на партиите. Това коментира зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Божидар Божанов преди заседанието на Националния съвет на "Да, България" - една от партиите в коалицията.
Съветът е свикан, за да бъде обсъдена идеята на ДСБ за създаване на "технически кабинет" с третия мандат, след като вчера от ПП излязоха с позиция, че не виждат възможност за "формиране на проевропейско и антикорупционно правителство" в рамките на 50-ия парламент:
"Аз разбирам притесненията на "Продължаваме промяната", тъй като действително изглежда малко вероятно, предвид и заявките на останалите партии, такова мнозинство да е възможно.

Но все пак, ако има мнозинство, което да може да демонтира модела на Пеевски, ние трябва да обсъдим дали то трябва да бъде търсено", коментира Божанов.
От "Да, България" се притесняват и от евентуална подкрепа от ГЕРБ-СДС и ДПС за кабинет със заявка да се търси "максимално широка подкрепи" и не смятат, че подобна формула е стабилна в дългосрочен аспект:

"Ако изобщо е възможно, би имало кратък живот", каза зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Божидар Божанов.
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна