Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орбан: От 5 столици зависи краят на войната - Киев, Москва, Пекин, Брюксел и Вашингтон

Голям екран показва унгарския министър-председател Виктор Орбан, докато се среща с китайския президент Си Цзинпин (не е в кадър), в Пекин, Китай, 8 юли 2024 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Серията посещения в миротворческата мисия на унгарския премиер Виктор Орбан ще продължи, съобщи той в ексклузивно интервю за германската телевизия "Велт". 
Преди да се отправи на изненадваща визита в Пекин унгарският премиер Виктор Орбан, който пое ротационното европредседателство преди седмица, заяви, че независимо от неодобрението на ЕС той ще продължи своята мисия за мир, както сам нарече серията визити в Киев, Москва и Пекин.

От утре Орбан ще участва в срещата на върха на НАТО във Вашингтон. По думите му от пет столици зависи краят на войната, която започна Русия: Киев, Москва, Пекин, Брюксел и Вашингтон.
"Много е просто - вижте реалната картина, Путин не може да загуби тази война, прекалено е силен", смята Орбан, който се надява, че Доналд Тръмп ще спечели президентските избори в САЩ и ще сложи край на войната.

"Той е различен тип лидер, разчита повече на директната комуникация, за разлика от обикновените европейски интелектуално ориентирани политици. Тръмп е човек на мира - той не е започнал нито една война досега", подчертава Орбан в интервюто за телевизия "Велт".
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна