Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люк Шоу е готов за полуфинала срещу Нидерландия

Люк Шоу
Снимка: БТА

Английският защитник Люк Шоу каза, че е готов да започне полуфинала на Евро 2024 срещу Нидерландия в сряда и е "готов за игра" след продължителна контузия и дебат относно избора му в състава за турнира.

Левият бек на Манчестър Юнайтед Шоу изигра първия си мач от февруари, когато влезе от пейката в събота в четвъртфиналния двубой на Англия с Швейцария (1:1, 5:3 след дузпи). „Трите лъва“ завършиха на второ място на Евро 2020, се изправят срещу Нидерландия в сряда в Дортмунд в опит да достигнат до още един финал.

Шоу имаше доста проблеми във възстановяването си от мускулна контузия и каза в понеделник, че "няма търпение" да се върне на терена.

„Разбира се, че мисля, че съм готов, но очевидно това зависи единствено от решението на мениджъра на Англия Гарет Саутгейт. Но се чувствам във форма и съм готов да играя“, заяви футболистът.

Проблемите с контузията го превърнаха в много спорна фигура в селекцията за Евро 2024, като той е единственият типичен ляв бек на Англия.

"Имам за какво да благодаря Саутгейт, защото показа много вяра и доверие, като ме избра, когато не трябваше", добави Шоу.

Киърън Трипиър пое ролята на ляв защитник, но той е играч с десен крак, който е критикуван за това, че редовно навлиза навътре към центъра на терена, вместо да атакува по лявото крило.

Това е част от по-широкото недоволство от страна на много фенове на Англия за това, което те виждат като тенденция на Саутгейт към предпазливост по отношение на разиграванията. Някои фенове хвърляха пластмасови чаши по Саутгейт в среща от груповата фаза и мениджърът каза, че е било трудно да се справи с "личната" реакция.

„Мисля, че най-важното нещо е победата. И в момента, независимо дали хората харесват или не, начинът, по който играем и как играе отборът, ние сме на полуфинал. Това е всичко, което има значение“, завърши Люк Шоу.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна