Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС няма да подкрепят кабинет с втори и трети мандат при никакви условия

Снимка: БГНЕС

ПГ на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи предложения за кабинет с втория и с третия мандат при никакви условия. Това съобщиха от пресцентъра на партия ГЕРБ.

Още преди да е ясно кога точно ще бъде връчен вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство, от ГЕРБ декларираха, че няма да го подкрепят. Решението остава непроменено и по отношение на третия мандат. 

"Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-ото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство", се казва в позицията на ГЕРБ. 

От там припомнят, че предложената от тях формула за съвместно управление и споделена отговорност за кабинет с ясна програма не е получила подкрепа.  

"Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н. - това не е разум, а политически инат", посочват от ГЕРБ. 

"Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание", завършва позицията на първата политическа сила. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна