Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

Близки на убития Митко от Цалапица и днес протестират пред Съдебната палата

| обновено на 10.07.24 в 08:28
4
Снимка: БНТ

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост. 

Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна. 

Припомням, че Бизюрев беше заподозрян за убийството на Митко от Цалапица, но още преди да бъде намерено тялото на младежа, той избяга и се укри от правосъдието в Германия. Съдът издаде Европейска заповед за ареста му, но едва след четири месеца Бизюрев беше задържан, а през март беше екстрадиран у нас. 

Той беше изслушан като свидетел по делото на двамата близнаци Валентин и Борислав Динкови. От показанията му стана ясно, че само той е удрял Малинов, но ударите са били по тялото, не по главата. Според твърденията му след нанесения побой над Малинов, той все още е бил жив. 

Случаят предизвика широк обществен отзвук, като близки, роднини и жители на Цалапица продължават да протестират с искане цялата истина за убийството на Димитър Малинов да излезе наяве.

И днес близки и роднини на убития Димитър Малинов се събраха пред съдебната палата и протестират, като настояват за справедлива присъда на Рангел Бизюрев. 
Протестиращите настояват за доживотна присъда без право на замяна за Рангел Бизюрев. Те очакват днес на делото срещу него да бъде даден ход и то да тръгне по общия ред. 
Освен това иска делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови да бъде приобщено към делото за убийство в Окръжния съд.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна