Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази седмица НС изслушва шестима министри

Снимка: БТА

Парламентът ще изслуша шестима министри от служебното правителство - това предвижда седмичната програма на депутатите.

В дневния ред е и обсъждане на Проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание и парламентарен контрол.

Очаква се депутатите да започнат работа с изслушване на служебния министър на културата Найден Тодоров относно установяване на факти и обстоятелства, свързани с националния План за възстановяване и устойчивост. В дневния ред на Народното събрание е включено и изслушване на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов относно пребитото момче от мъж с жилетка на "Делта гард" в Кайт бар на плаж край Созопол в нощта срещу 1 юли. НС ще изслуша и служебния министър на здравеопазването Галя Кондева относно разпространението и употребата на диазотен оксид (райски газ) от лица под 18 години.

Депутатите ще изслушат в работната седмица и министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и министъра на околната среда и водите Петър Димитров относно действията, които ще бъдат предприети с обект курортен комплекс "Алепу бриз вилидж".

Независимите депутати Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков искат да бъде създадена временна комисия в парламента, който да проучи всички факти и обстоятелства около проекта "Исторически парк", както извършени ли са престъпления, свързани с пране на пари, има ли обвързаности на местната и централната власт с изграждането му. В мотивите си независимите депутати са записали, че съмненията около дейността на "Исторически парк" възникват от проверките, инициирани от НАП и множество медийни публикации във връзка с функционирането на комплекса.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна