Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва основният ремонт на Дунав мост

Снимка: Областна администрация Русе

От днес започва основният ремонт на Дунав мост, който ще продължи две години. Очаква се днес в Русе началото на дейностите да дадат служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев.

Основен ремонт на мостовото съоръжение от българска страна не е правен, макар че Дунав мост през юни навърши 70 години. Според шефа на АПИ Йордан Вълчев на обекта ще се работи ежедневно по 10-12 часа през светлата част на денонощието и няма да се налага затваряне на платното за движение:

"Нашите изследвания на трафика показват, че ремонтът няма да доведе до задръстване на трафика в района на Русе повече, отколкото е в момента".

По самото платно за движение първо ще се ремонтира лентата за вход в България, а след това тази за изход и прогнозният срок е това да продължи общо 4 месеца. За Дунав мост предстоят още дейности, поясни Йордан Вълчев:

"Ще се ремонтира пътната част, ще бъде сменена плочата, асфалтовата настилка, ще бъдат реновирани всички метални елементи по моста, които са свързани с пътната част".

Стойността на ремонта е близо 45 милиона лева с ДДС от бюджета на АПИ и ще продължи две години. На сайта на Агенцията ще има специална секция за ремонта на Дунав мост, на която ще се публикува актуална информация за шофьорите.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна