Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три комисии в СОС обсъждат смяна на ръководствата на общинските дружества

Снимка: Ани Петрова

Три комисии в Столичния общински съвет обсъждат смяна на ръководствата на общинските търговски дружества.

От ГЕРБ-СДС и "БСП за България" обявиха, че са готови да се разделят с Димитър Дилчев, Слав Монов и професор Стоян Братоев, ръководители на Центъра за градска мобилност, на "Столичен автотранспорт" и на "Метрополитен".

Докладът ще бъде гласуван на утрешното заседание на Столичния общински съвет.

Според общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София не става ясно как са избрани кандидатите за нови ръководители на дружествата и това е "триумф на задкулисието".

Общинският съветник от "Спаси София" Андрей Зографски, и Ваня Григорова - от "БСП за България" призоваха общинските съветници да не гласуват отстраняването на инж. Стоян Братоев от поста директор на Столичния Метрополитен, тъй като има своите заслуги за успешното ръководене на общинското дружество.

Заместник-кметът по финанси Иван Василев призова съветниците от БСП за България и ГЕРБ-СДС да преосмислят решението си за смяна на ръководствата на общинските дружества с анонимни лица.

"Днес сте готови да направите най-голямото престъпление за този мандат. Приехте въпреки това доклада, за което ви благодаря – за заплатите и за парите за авто- и електротранспорта. Правим всичко възможно да пуснем средствата, но при мен остава дълбокото съмнение дали новите управляващи дружествата наистина ще бъдат гарант, че тези средства ще идат по предназначение, а не по партийни или други каси", коментира Иван Василев. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна