Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков за разцеплението в ДПС: Това е разграждане на модела "Пеевски"

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Кирил Петков видя в противопоставянето на Делян Пеевски и Ахмед Доган начало на разграждане на модела "Пеевски".

"Това, което виждаме е, че не е само индивидуална битка. Това е бавното, явно разграждане на модела Пеевски. Тук не говорим за човека Пеевски, говорим за модела Пеевски", коментира Петков.

Бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова поиска главният прокурор Борислав Сарафов и разследващите органи да се сезират заради съдържащите се в писмото на Доган данни за "мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби". 

"Използват ли се българската прокуратура и българските полицейски служби като бухалки да заплашват хората и за отнемане на бизнес? Това е изключително тревожно за пореден път твърдение. Какво предприемат те? Незабавно, веднага да се направят проверки и да се понесе ясна отговорност. Абсолютно недопустимо е българските правоохранителни органи вместо да защитават хората, да се използват за страхуване и тормоз", каза Йорданова.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна