Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Киър Стармър: Джо Байдън е наистина в добра форма

Киър Стармър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът на Обединеното кралство Киър Стармър коментира пред британски медии, че американският президент Джо Байдън е "наистина в добра форма" след като разговаря с него в рамките на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

На въпрос на британските медии дали Джо Байдън е сенилен, както намекват все повече хора, Стармър отговори с "не" и изтъкна, че американският президент демонстрира "невероятно лидерство".

Както добре е известно, Байдън е под непрекъснат натиск да се оттегли от президентската надпревара, поради опасения за психическото му състояние и предполагаема деменция.

Киър Стармър обаче заяви, че Джо Байдън е бил запознат с всички подробности по многобройните въпроси, които са обсъдили.

"Обсъдихме много неща – стратегически въпроси, международни проблеми, не само Украйна и Байдън беше в много добра форма", каза Стармър.

По въпроса за увеличаването на разходите за отбрана от страна на Обединеното ктралство на 2,5% от БВП, Стармър отново каза, че поетият от лейбъристите ангажимент е "железен", но още няма определена дата за целта.

Премиерът уточни, че правителството му първо ще направи стратегически преглед, аргументирайки се, че е важно да се разгледа информацията за отбраната, която не е била достъпна за него, докато лейбъристите са били в опозиция.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна