Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проект на Еразъм събра в Разлог деца от Кипър, Гърция и България

Снимка: Община Разлог

По проект на програма „Еразъм плюс“, в партньорство с Местната агенция за икономическо развитие – Разлог, се осъществи едноседмичен престой на деца със специални потребности от Кипър и Гърция, които гостуваха на своите приятели в Разлог.

Едноседмичният престой на децата от Гърция и Кипър в Община Разлог включваше интересни и изключително полезни занимания.
Изключително важно бе посещението на конната база в Бачево - тъй като там се осъществи т.нар. хипотерапия - форма на терапия, която използва конете като средство за рехабилитация и лечение на хора с физически, когнитивни и емоционални увреждания.

Последваха посещения до църквата в село Добърско, до Бъндеришка поляна и возене с лифт.
Гостите от Гърция и Кипър посетиха защитеното жилище в Разлог, Центъра за настаняване от семеен тип, както и Центъра за обществена подкрепа в Разлог, където срещнаха много приятели.

Ефективно и същевременно интересно бе и посещението на Иновативната класна стая в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ в Разлог с полезни образователни занимания.
В село Баня, освен че посетиха минералните извори, децата проведоха и т.нар. сензорна терапия във вода.
На срещата в НЧ „15 септември 1903 -1908“ децата от Кипър, Гърция и от Разлог се събраха, танцуваха, пяха и получиха подаръци от Община Разлог, лично поднесени от зам.- кмета по социалните дейности в Разлог – Гергана Костова.



По публикацията работи: Весела Сукалинска

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна