Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Покана за разходка със слушалки

В "Междублокови странства" на столичния кв. "Кюлуците"

Снимка: Девет слона

На неконвенционална аудиоразходка канят столичани и гости от „Девет слона” и сдружение „Съпромат“ тази вечер (19 ч.) в кв. "Кюлуците" с начален пункт градинката на ул. „Панайот Волов“ 13А.

По време на разходката ще се наместват намерени обекти и въображаеми разкази на междублоковите странства, които отварят прозорци към миналото и бъдещето на квартала и всички негови възможни същности. Ще разберем, че градовете са не само места за живеене, но и централни индустриални и транспортни възли. Понякога тези функции съществуват рамо до рамо, преживяването на тези граници е различно за всеки един от нас, обясняват организаторите. Гид ще бъде антропологът Константин Георгиев.

Той е доктор от университета Райс (Хюстън, Тексас) с проект, изследващ въображението и околната среда на града и природата през историята на бивш научен институт в източен Сибир.

Събитието е финансово подкрепено от Национален фонд “Култура” и е част от Календара на културните събития на Столичната община.

  • „Девет слона“ е лятна програма за изкуство в града, която ще се проведе за първи път между 11 и 21 юли 2024 в София. Заедно с артисти, автори, изследователи, експерти и жители ще разкажем и споделим града по един нов и необикновен начин, като използваме спокойствието на летните седмици и се пренесем в различни квартали в града.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна