Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ПГ на ПП-ДБ изпращат сигнал до прокуратурата във връзка с изказване на Ахмед Доган за оказван политически натиск

Снимка: БГНЕС

От парламентарната група на ПП-ДБ обявиха, че изпращат сигнал до изпълняващия функциите главен прокурор, до Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и Софийската градска прокуратура във връзка с изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за оказван политически натиск . 

В сигнала се посочва, че в твърденията на ръководството на Движението за права и свободи се съдържа "информация за засягане на независимостта на прокуратурата на Република България и употребата ѝ за изпълнение на политически поръчки чрез оказване на принуда". 

Депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков заяви: 

"Прокуратурата не трябваше да заема изчаквателна позиция няколко дни след публичното изявление на почетния председател Ахмед Доган, а трябваше да се самосезира. Така поне е по нашия закон. Самото забавяне поставя въпроса защо, на какво се дължи то. Дали не се дължи на това, че Прокуратурата е действително под някакъв контрол, под някаква зависимост от дадени политически среди".

Депутатът от ПП-ДБ Лена Бориславова заяви, че предстои да се обсъди как втората пармалентарна сила ще подходи след връчването на втория мандат:

"Ситуацията е променена, така че ние сме в преговори с нашите колеги и надявам се в най-скоро време да имаме официална позиция, с която ще ви запознаем".

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна