Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста полицая, задържан за побой до къмпинг "Градина"

Оставиха в ареста полицая Христо Петров, който беше задържан за побой над млад мъж на 1 юли в района на "Кайт бар" до къмпинг "Градина". 

По време на заседанието в Районния съд в Бургас, където беше гледана мярката му за неотклонение, беше разпитан бащата на обвиняемия - Иван Петров. Той обясни, че синът му научил от социалните мрежи, че е издирван за побоя. Веднага след това се обадил на прекия си началник в Четвърто районно управление в Бургас. По думите му, Христо винаги е бил е добро момче и не се е забърквал в скандали. С голямо желание влязъл в системата на МВР, за да бори престъпността. Бащата дори изрази съмнение, че синът му е виновен.

"Заграждат го пет, шест човека и този пострадалият вдига ръце, а Христо му е ударил шамар. Това е, което знам. И когато е ходил тука в окръжна болница , в един от документите, съжалявам, че в момента го няма, пише разместване на два, три зъба. От там нататък, кога е ходил до "Пирогов", кога е приет, защото пътят е 400 км., всичко става по пътя", каза Иван Петров. 

Според прокуратурата обаче има достатъчно доказателства за извършеното престъпление. От там поискаха най-тежката мярка „задържане под стража“. Прокурор Мария Маркова поясни:

"Все пак това е в начален етап на разследване. Имаме основание да се търсят и други свидетели, да се разпитват, съответно да се анализират версиите на всеки един от тях. При наличието на противоречиви показания, законодателят дава възможността да бъдат извършени и очни ставки с тях", каза прокурор Маркова. 

Пред районния съд обвиняемият Христо Петров поиска по-лека мярка – парична гаранция или домашен арест. Той заяви, че няма намерение да се укрива и винаги може да бъде намерен на постоянния си адрес в село Дебелт.

Определението на районния съд подлежи на обжалване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна