Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гарет Саутгейт: Англия е в „различен момент“ срещу Испания

Гарет Саутгейт
Снимка: БТА

Мениджърът Гарет Саутгейт е сигурен, че воденият от него английски национален отбор е в "различен момент" в сравнение с този от Евро 2020, когато "трите лъва" загубиха след изпълнение на дузпи във финала в Лондон срещу Италия. Специалистът сега се чувства "малко по-нормално" отново да бъде на този етап от голям турнир.

Победата с 2:1 срещу Нидерландия в сряда класира островитяните за втори пореден мач за титлата на Европейско първенство, като този път техен съперник е Испания.

"Сега сме в доста различен момент като отбор, след два турнира и много повече опит в големите мачове. Предполагам, че имаше по-малко празненства, може би и по-малко удовлетворение от достигането до финала. Не бих казал, че това става обичайно, но вече е малко по-нормално за нас. Това твърдение само по себе си вероятно е малко нелепо предвид нашата история", коментира Саутгейт през БиБиСи Спорт два дни преди решителния сблъсък в Берлин.

Мъжкият отбор на Англия не е печелил голям турнир от Мондиал 66. Евро 2024 е първият път, в който англичаните достигат до финал в чужда страна.

"Видях колко важно е на световната и европейска сцена да се отнасят с уважение към нас. Знам какво значи за хората развитието на футбола у нас", каза още специалистът.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна