Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луис де ла Фуенте: Очаквам много равностоен и оспорван мач

Луис де ла Фуенте
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Луис де ла Фуенте очаква финалът на Евро 2024 срещу Англия в Берлин в неделя да бъде "много равностоен мач, много оспорван" въпреки различния път, който извървяха до тук двата тима.

Испания, спечелила сърцата на неутралните зрители заради атрактивната и почти непрекъсната атакуваща стратегия, се среща с доста икономичния и противоречащ на изконната си философия английски отбор.

 Битката за титлата шампион на Европа е от 22:00 часа утре (неделя, 14-и юли) на Олимпийския стадион в Берлин.

"Това е финал, така че ще бъде много равностоен, много балансиран мач. Хората трябва да разберат, че тези мачове се свеждат винаги до най-малките детайли", започна своята пресконференция испанският специалист.

Като поведение на терена, Испания беше най-добрият отбор на първенството и спечели всичките си мачове досега, елиминирайки домакина Германия и фаворита преди началото Франция. Те станаха първият отбор, спечелил шест мача на едно издание на Европейско първенство и претендират за своя четвърти трофей - рекордно постижение след триумфи през 1964, 2008 и 2012-а година.

В същото време Англия имаше трудна групова фаза, а в елиминациите си до момента се случи така, че винаги изоставаха в резултата, но накрая пък се радваха.

Де Ла Фуенте обаче подчерта: "Знаем, че няма фаворит утре. Знаем, че ако не играем над нивото, което показахме досега – ако не сме напълно концентрирани, ако правим грешки – няма да можем да спечелим. Говорили сме го в съблекалнята, на тренировките".

Попитан какво е поискал от футболистите за утрешната среща, той отговори: "Не съм искал от тях за утре нищо специално. Виждам лицата им, виждам настроението им. Ще ги помоля най-приятелски да се насладят на нещо, което вече са постигнали. Ще поискам от тях да се наслаждават на мача утре вечер".


По публикацията работи: Борислав Нинов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна