Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 400 млн. паунда ще похарчат на Острова в кръчми и магазини за финала на Евро 2024

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 405 милиона паунда се очаква да бъдат похарчени в кръчми и супермаркети за финала на европейското първенство по футбол тази вечер, когато Англия ще се изправи срещу Испания, показват данни на GlobalData Retail.

Евротреската, обхванала Острова, е дала на британската икономика тласък в изражение на повече от 3 милиарда паунда през последните четири седмици, съобщава индустриалния анализатор. Очаква се повече от 17 милиона души да гледат финала в местните си пъбове, барове или ресторанти и феновете да похарчат 70,5 милиона паунда за напитки и близо 54 милиона за храна.

Търговците на дребно пък ще приберат печалба от 280 милиона паунда, повечето от тях похарчени в супермаркети за храни и напитки.

Веригата супермаркети Tesco например заяви, че очаква до първия съдийски сигнал да е продала повече от един милион пици и 180 000 пакета бургери, както и около четири милиона опаковки бира и сайдер.

От държавния орган, който следи за човешките ресурси, междувременно призоваха компаниите да бъдат по-гъвкави и по-снизходителни към персонала си в понеделник в деня след мача, защото много хора едва ли ще бъдат в състояние да отидат на рабата или най-малкото да са пълноценни.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени