Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Миланов и Динамо (Б) с драматична загуба в Румъния

Георги Миланов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Динамо (Букурещ) стартира новия сезон в румънското първенство с поражение. "Червените кучета" поведоха с 2:0 при гостуването си на ЧФР Клуж, но допуснаха пълеб обрат и загубиха с 2:3. Георги Миланов беше титуляр за Динамо и остана на терена до 64-ата минута, когато вместо него влезе Ахмед Бани Мустафа.
Гостите от столицата излязоха напред в 14-ата минута спопадение на Каталин Кърджан. Привлеченият от Рапид (Букурещ) халф получи добър пас от Хаким Абдала, преодоля противников бранител и технично копна топката над излезлия да го пресрещне вратар на ЧФР Разван Сава. В 34-ата минута Денис Политик проби отляво и центрира, а Абдала се възползва от грешка на защитник на домакините и отблизо удвои аванса на тима, воден от Желко Копич.
В края на полувремето домакините получиха дузпа и ветеранът Чиприан Деак не сбърка от бялата точка - 1:2. ЧФР стартира силно втората част и в 52-ата минута Даниел Бирлиеа прокара топката между краката на Аднан Голубович - 2:2.
Последваха пропуски и пред двете врати, като най-фрапиращ беше този на Бирлигеа, който на празна врата прати топката в аут. В добавеното време Бирлигеа се реваншира и подаде на Панайотис Тахцидис, който технично насочи кълбото в долния ляв ъгъл на вратата и донесе победата на ЧФР.
Във втория кръг на румънската Суперлига Динамо ще посрещне Петролул, а ЧФР Клуж ще гостува на Рапид.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна