Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хасан Азис: Кризата в ДПС ще бъде преодоляна със сигурност

Кризата в ДПС ще бъде преодоляна със сигурност, заяви в ефира на БНР-Кърджали бившият кмет на Кърджали и член на Централния Съвет на ДПС- Хасан Азис. "Ако има слаби политически партии, ние ще имаме слаба държава. Слабата държава винаги е била обект на интерес от други сили, които ще искат да употребят България за свои нужди, а ние не трябва да го допускаме. Аз вярвам във всеки един от членовете и симпатизантите, във всяка една точка на страната, във всеки един, който носи в себе си демократичния принцип на философията на единството, на заедността, тази криза ще бъде преодоляна със сигурност". 
- Вие сте най-коментираното лице в ДПС, сочат ви за председател на Движението, инсинуации ли са това или вече са водени разговори с Вас?

"Това е въпрос, който го приемам, от една страна като оценка за моята работа през последните повече от 33 години. Аз съм от Движението за права и свободи от 1991-а година, имах възможност вече като първи председател и основател на Академично дружество в София. И от 91-а година досега съм и член на Централния съвет, но тук веднага искам да кажа, че освен че го приемам като оценка на партията, на хората, на обществеността, от гледна точка на моето положение, темата за председателското място на Хасан Азис не е темата на днешния ден. Имаме по-голяма и по-важна тема. Това е темата за Движението за права и свободи, за единството на партията. За единството на членовете и на симпатизантите, на единството на структурите на Движението за права и свободи.
Това е темата, с която всички ние - от редовия член на структурата, от симпатизантите на Движението за права и свободи, тук обаче отваряме скобата, не само на Движението за права и свободи, обществото, обществеността, България има нужда от едно силно Движение за права и свободи. Нещо, което в годините сме го говорили, а сега имаме възможност от гледна точка и на вътрешната политическа криза в България, но и на геополитическата нестабилност на Балканите и в светаИма нужда от силно Движение за права и свободи. Тук, разбира се, не насочвам вниманието си към само и единствено към
Движението за права и свободи. България има нужда от силни политически формации, от силни политически партии, защото в основата на държавното управление са политическите партии".
По публикацията работи: Радка Петкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна