Иво Маев, политолог

Иво Маев относно сформирането на правителство: Да кажем, че съм 60% оптимист и 40% песимист

По-скоро оптимист е политологът Иво Маев за сформирането на правителство днес.  В ефира на Радио Кърджали той коментира: " Да кажем, че съм 60% оптимист и 40 % песимист. Тоест ако се окаже, че заради един министър, в случая Тагарев, ПП-ДБ  са..

публикувано на 19.03.24 в 11:28
Страхил Делийски

Политологът Страхийл Делийски не очаква предсрочни парламентарни избори

Политологът Страхийл Делийски не предвижда предсрочни парламентарни избори заедно с редовните за европейски парламент. По повод очакването за съставяне на кабинет днес той прогнозира пред Радио Кърджали:   "Всичко ще бъде наред. Нещата ще станат по..

публикувано на 19.03.24 в 10:47

Край Смолян се провежда военно учение "Родопи 24"

Над 350 военнослужещи от три формирования ще участват в съвместна подготовка "Родопи - 24", която започва от днес 19 до 28 март в района на гарнизон Смолян. Темата на съвместната подготовка е "Действия на алпийски формирования в планинско-гориста..

публикувано на 19.03.24 в 08:55

Мария Габриел с имената за кабинет при президента или отиваме на избори?

Възможно е президентът Румен Радев днес отново да приеме кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, която вчера получи от името на най-голямата парламентарна група първия мандат за съставяне на правителство в 49-ото Народно събрание. След като взе..

публикувано на 19.03.24 в 08:37

Времето във вторник ще е облачно с валежи

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно, на места, главно в Южна България и североизточните райони ще превали дъжд. Вятърът ще е умерен, от северозапад, в Източна България – от североизток и с него ще нахлува студен въздух...

публикувано на 19.03.24 в 08:04

Милко Багдасаров: Правителство ще има

Правителство ще има. Това коментира за Радио Кърджали Милко Багдасаров от БСП след като Мария Габриел от ГЕРБ-СДС получи от президента Румен Радев проучвателен мандат за съставяне на нов кабинет. Милко Багдасаров: „Мисля, че това, което се..

публикувано на 18.03.24 в 17:20

За ден 271 кърджалийци подадоха онлайн годишни данъчни декларации

Само за ден 271 кърджалийци пуснаха онлайн предварително попълнени годишни данъчни декларации, отчетоха от офиса на приходната агенция в Кърджали.  Формуляри са достъпни  в портала за електронни услуги на НАП.  Потребителите, които имат персонален..

публикувано на 18.03.24 в 16:54

Откриват новоизградения планетариум към Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в Кърджали

Планетариумът към Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в град Кърджали ше бъде открит официално на 20 март т.г. Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и директорът на Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ Агоп Узунбохосян ще..

публикувано на 18.03.24 в 14:57

Президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство

Кандидатът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел прие папката с проучвателния мандат за съставяне на приветлство, връчена ѝ от президента Румен Радев. "Поемам мандата от името на ГЕРБ –СДС с чувство за отговорност, защото България има нужда от стабилност, която..

публикувано на 18.03.24 в 12:25

Задържаха 24-годишен за кражба от рецепция на хотел

Във връзка с подаден сигнал за извършена на 16.03.2024 г. около 01.00 часа кражба на сума в размер на 468 лева от рецепцията на хотел в гр.Кърджали, полицейски служители са предприели издирвателни мероприятия, които са довели до установяване на..

публикувано на 18.03.24 в 10:48

Децата от българското неделно училище в Истанбул представиха обичаите за Сирни заговезни

Учениците от българското неделно училище „Свети Свети Кирил и Методий” в Истанбул заедно с техните преподаватели, родители и много гости представиха традиционните обичаи на Неделя Сиропустна, известна като Сирни заговезни и като Прошка. По този повод..

публикувано на 18.03.24 в 10:18

Топло и предимно слънчево

През нощта ще е предимно ясно, около полунощ с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София – около 4°. Утре облачността ще е..

публикувано на 18.03.24 в 09:06

Започва Великият пост, въздържаме се от определени храни и от лоши помисли

За православните християни започва Великият пост. В следващите 40 дни до Страстната седмица вярващите са призовани да се въздържат не само от определена храна, но преди всичко в мислите и делата си. "Пробуждане на съвестта" нарича този период патриарх..

публикувано на 18.03.24 в 09:04
Румен Радев

Президентът връчва мандат на ГЕРБ-СДС

На фона на почти провалени преговори за съставяне на правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ -  днес по обед се завърта и парламентарната рулетка. В 12 часа президентът Румен Радев връчва първия проучвателен мандат за формиране на кабинет на ГЕРБ-СДС, след..

публикувано на 18.03.24 в 08:57

Производители на чисти храни се събират в Момчилград през април

На 9 април община Момчилград организира фестивал на местните производители под надслов "Вкусът на традициите".  Проявата е насочена към местни производители, които ще демонстрират уникални и чисти храни и продукти.  На щандовете посетителите ще могат да..

публикувано на 17.03.24 в 17:09

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри барелеф на отец Александър Чакърък в Одрин

В Одрин вицепрезидентът Илияна Йотова откри в българската църква "Свети Георги" барелеф на отец Александър Чъкърък, който приживе беше предстоятел на храма. Днес се навършва една година от кончината на отеца. Той беше р адетел за опазване и..

публикувано на 17.03.24 в 14:09
Кукери в Ивайловград

Кукерите в Ивайловград играят на площада

Кукерското шествие в Ивайловград вече достигна централния градски площад. Очаква се тук кукерите от квартал "Лъджа" да изиграят емблематичното за тяхната група "Ляво хоро". То се играе наобратно - от дясно на ляво - напук на Дявола и злите сили...

публикувано на 17.03.24 в 12:42
Кукуровден в Ивайловград

Започна Кукеровден в Ивайловград ГАЛЕРИЯ (Обновена)

Празникът Кукеровден започна в Ивайловград и предизвика истинска еуфория по улиците на южния родопски град.  Шествието на кукерите от кв. "Лъджа" тръгна от Бейовата къща. Приготовленията за този ден продължават през цялата година. А днес са започнали..

публикувано на 17.03.24 в 10:34

Сирни Заговезни е, искаме и даваме прошка

За православния свят днес е Сиропустна неделя. Това е последният ден преди началото на Великия пост, с който вярващите се подготвят да посрещнат Христовото Възкресение.  Особен белег на днешния ден е взаимното опрощение.  Денят е познат и като Сирни..

публикувано на 17.03.24 в 09:24

Облачно, без валежи и с положителни температури

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месеца. През нощта от запад облачността ще се увеличава и над западната половина от страната ще е значителна.  Предимно ясно ще е над  източните райони, където сутринта на..

публикувано на 17.03.24 в 08:20