Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС пуска специална фланелка по повод 30 години от СП в САЩ 94

БФС пуска специална фланелка по подо 30 години от СП в САЩ приз 1994 година
Снимка: Пресслужба БФС

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов отправи специално послание към героите от САЩ 94, които записаха една от най – славните страници в историята на спорта у нас, класирайки се на четвърто място на световното първенство преди 30 години. Поводът е 30-годишнината от най-големия успех в историята на българския футбол – 4-ото място в САЩ през 1994-а година. Тогава на 16-и юли се изиграва и срещата за бронзовите медали, която приключва с поражение 0:4 от Швеция. Преди това обаче българските футболисти записват паметни победи над Гърция (4:0), Аржентина (2:0), Мексико (1:1 и дузпи), Германия (2:1). Така след загуба от Италия с 1:2 на полуфинала, на днешния ден през 1994 г. България официално се превърна в четвърта фуболна сила на планетата и завоюва бронзовите медали на Мондиала в САЩ. 
"Пожелавам ви да сте здрави. Да запазите шампионския си дух и да ви поздравя за благородната инициатива, която имате – вашата фондация. Честит юбилей", заяви Георги Иванов пред официалната страница на централата.
И за да отбележи 30-ата годишнина от този исторически успех, маркетинг-екипът на Българския футболен съюз създаде специална юбилейна фланелка, която вече може да бъде закупена от официалния фенмагазин на националния отбор: store.teambulgaria.bg. 
Ретро дизайнът на юбилейния екип е вдъхновен от емблематичните бели фланелки със зелени ленти, с които Пеневата чета покори терените на Съединените американски щати преди три десетилетия. 
Колекционерската тениска съчетава исторически акценти като яката в цветовете на родния трибагреник с модерни елементи, сред които са стилизираното лого на националния отбор и юбилейното лого на БФС, създадено по случай 100-годишнината на организацията.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна