Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът край граничните села Коприва, Цървен дол и Преколница е ограничен

Снимка: ЮЗДП

Пожарът край граничните села Коприва, Цървен дол и Преколница, който възникна на 11 юли и вече е обхванал около 650 декара - непосредствено до границата със Северна Македония, вече е локализиран и ограничен от четирите страни. 

През нощта ще има дежурни екипи, които да следят за евентуално ново активизиране на тлеещи огнища. Това казаха от Областната дирекция на полицията в Кюстендил в края на днешния ден.

Днес на терен бяха три екипа на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението и четири екипа на Горското стопанство. 

Използвана е и тежка верижна техника за прокарване на просеки при изключително трудния терен, разказа областният управител на Кюстендил Александър Пандурски, който след обяд посети района на пожара:

"Смятаме, че пожарът е под контрол. Момчетата се борят мъжки. Пожарът отвсякъде е обграден, огнищата се поддържат с вода, за да не се разгорят. Не мога да кажа, че днес окончателно ще бъде приключен, но утре може би. Вече от три страни е изгасен, от четвъртата има малки огнища. Много е тежък теренът. Границата сме я спасили".

Най-вероятно утре пожарът ще бъде окончателно угасен. Говорителят на Областната дирекция на полицията Катя Табачка:

"Локализиран е от всички страни пожарът. На площ около 650 декара. Има в района още тлеещи огнища. Ще останат през нощта дежурни екипи на Пожарната и на Горското стопанство". 

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени