Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков към депутатите: Кажете дали сте за или против корупцията

Снимка: БГНЕС

Който не подкрепи законодателния пакет, предложен от "Продължаваме промяната-Демократична България", на практика се обявява срещу борбата с корупцията. Това заяви съпредседателят на коалицията Кирил Петков. Той се обърна към депутатите от 50-ия парламент:

"Колеги, много е просто. Става дума да си кажете - ние за корупцията ли сме или против корупцията. Ако сте против корупцията, не ви трябват оправдания. Излезте, гласувайте декларацията и вместо да ходите на море, дайте да запретнем ръкави и да изковем тези закони и един път завинаги да се справим с този проблем. Всичко друго са оправдания. И когато дойде времето за гласуване всеки може да се определи дали е корупционер или не е корупционер. Дойде Видов ден, няма средно положение".

В преговорния екип не са включени представители на ПП, защото имаме пълно доверие на партньорите си, каза още Петков. Той уточни, че покани за разговори по декларацията са изпратени на всички парламентарни групи без ДПС, а самият текст е изпратен до всички 240 депутати. 

Според депутата от ПП-ДБ Стоян Михалев (ДСБ) не всички шансове са загубени и след като се запознаят с декларацията и предложения пакет законопроекти, е възможно да се постигне консенсус в рамките на 50-ото НС:

"Нека не избързваме, да им дадем шанс, да премислят, да погледнат, да преценят, да контактуват със своите избиратели, да разберат искат ли тези промени да се случват в България или ще продължаваме да си ходим от избори на избори и да не реформираме държавата".

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени