Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В гасенето на пожара на Горска поляна се включи и хеликоптер

Продължава гасенето на пожара в община Болярово, обявено е частично бедствено положение (ОБНОВЕНА)

| обновено на 17.07.24 в 12:17

Продължава гасенето на пожара в община Болярово, в близост до българо-турската граница. В гасенето на пожара на Горска поляна се включи и хеликоптер. Няма опасност огънят да достигне до газокомпресорната станция. Частично бедствено положение е в сила за района на село Горска поляна. 


В момента пожарът се развива трудно достъпна  гориста местност, в помощ на огнеборците се включи и хеликоптер от авиобаза Крумово, съобщи директорът на противопожарната служба в Ямбол комисар Кольо Гяуров:

"Пожарът се разпространява  в широколистна гора, динамична е обстановката, поради излезлия силен вятър, към настоящия момент няма опасност за населено място. Всеки момент очаквам да се включи и хеликоптер, много разчитаме на него." 

На място са  десет екипа на противопожарните служби от Ямбол, Сливен и Бургас, както и  над 40 горски служители, прокарани са  просеки за да се ограничава периметъра на пожара. Все още не са ясни щетите нанесени от огъня. По данни на жители на Горска поляна има засегнати няколко необитаеми къщи в землището на селото, унищожени са кошери, селскостопански постройки и масиви с различни видове насаждения.
Снимки: Даниела Костова
По публикацията работи: Петя Михова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна