Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дигитална платформа осигурява на младите в Кипър възможност за непрекъснат диалог с правителството

Снимка: Pixabay

От днес в Кипър действа нова дигитална платформа, чрез която за първи път младите хора ще имат възможност за директна връзка и непрекъснат диалог с правителството, съобщи президентът Никос Христодулидис. Целта е да се чуе по-силно техният глас за управлението на страната.

Иновативната онлайн платформа /EKFRACY- „Изразяване“/ е първата, която предоставя интерактивна и двупосочна директна комуникация между младите хора на възраст от 18 до 35 години и изпълнителната власт, бе обявено при нейния старт.

Целта е да се насърчи активното участие на повече младежи във формирането на държавните политики и действия, които пряко влияят върху ежедневието и бъдещето им.

Чрез платформата младите хора могат да представят своите идеи, да отправят въпроси и предложения към правителството по интересуващите ги проблеми, като образование, заетост, жилища, околна среда и други.

Редовно ще се провеждат онлайн дискусии по важни за обществото теми, в които с младежите ще разговарят министри, държавни служители и лично президентът на страната, обяви самият той.

Първата тема, поставена за обсъждане, е за осигуряването на жилища на достъпни цени, което е много сериозен проблем в Кипър, особено за студентите и младите семейства.

Новата платформа е създадена и се управлява съвместно от Службата на комисаря по въпросите на гражданите и Кипърската младежка организация.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна