Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потушен е пожарът в района на село Ореш, пострадал е доброволец

Снимка: Здравка Маслянкова

Напълно е потушен пожарът в и около свищовското село Ореш. Има пострадал доброволец, който е откаран в болница. Материалните щети са значителни. 

7 противопожарни автомобила и десетки доброволци гасиха пожара, тръгнал от клетка на мобилен оператор. Огнеборци дежуриха и през нощта в Ореш, като пожарът е напълно ликвидиран. Щетите са големи и тепърва ще се описват и оценяват, посочи за БНР кметът на Ореш Любомир Иронов:

"Две къщи изгорели – едната обитаема, другата е необитаема, и много селскостопански постройки. Има и животни, които са изгорели. Една кола на момчетата, които помагаха да гасят, изгоря. Клетката на А1 изгоря. Има едно момче, което е пострадало, и е откарано в болница в Плевен, от доброволците е. Има и няколко човека, които бяха евакуирани от къщите, за да не пострадат".
Няма яснота какво е състоянието на пострадалия доброволец от селото, който се е включил в гасенето неподходящо екипиран. Тепърва ще се изяснява причината за пожара в Ореш.

Още 9 пожара в региона и основно в Свищовско гасиха огнеборците вчера. Спасени са десетки сгради, 120 декара с посеви и 315 дка гори.
По публикацията работи: Анастасия Крушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна