Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 23-годишен за трафик на 24 мигранти

Районна прокуратура – Стара Загора е повдигнала две обвинения на мъжа, включително за шофиране след употреба на кокаин

Снимката е илюстративна
Снимка: Радио Видин

Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в Районен съд-Раднево за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23-годишния Б.Б., който в понеделник беше задържан за трафик на мигранти.

Той е спрян от полицейски патрул на 213 км на магистрала „Тракия“, а в буса с английска регистрация, който управлявал са открити 24 мигранти. Четирима от тях са граждани на Ирак, един - на Пакистан и деветнадесет - на Афганистан, като сред тях седем са били непълнолетни.

Групата мигранти влезли в България от Турция през „зелена“ граница. Те стигнали в района на  Карнобат, където с товарния автомобил ги чакал 23-годишния мъж.

За превоза Б.Б. трябвало да получи 10 000 лева, за да върне с тях свой кредит. Чужденците трябвало да стигнат до различни държави в Западна Европа.  Те са настанени в миграционен център у нас. 

На мъжа е повдигнато обвинение за подпомогне на повече от едно лице да премине незаконно през страната. Прокуратурата е повдигнала и второ обвинение за шофиране след употреба на наркотично вещество. В случая с техническо средство е установено, че той е употребил кокаин. Мъжът е задържан за 72 часа с постановление на прокурор.

Заседанието по мярката за неотклонение в Районния съд в Раднево е днес.


По публикацията работи: Иван Славов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна