Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пловдив) обяви трансфера на Димитър Папазов в Болоня

Димитър Папазов
Снимка: Личен архив Димитър Папазов

18-годишният юноша на Ботев (Пловдив) Димитър Папазов беше трансфериран в италианския елитен Болоня, съобщиха официално от пловдивския футболен клуб. 

Договорът на младия футболист е за 4 години с опция за удължаване за още една, научи БТА от близки до играча, като в касата на Ботев ще влязат над един милион евро с бонусите. Очаква се Папазов да замине на лагер с представителния отбор на Болоня на 21 юли.

През изминалия сезон Папазов взе участие в общо 18 мача в първенството и за Купата, като в 8 от тях започна като титуляр. С „жълто-черния“ екип бранителят има и едно попадение.

Освен това той изигра и още 13 двубоя за дублиращия тим на „канарчетата“ в Югоизточната Трета лига.

Силните игри на Папазов му осигуриха и мачове за младежките гарнитури на България. През сезон 23/24 той дебютира за младежкия национален тим, като за родината си защитникът вече има участия в състава до 18 и до 20-годишна възраст.

Болоня направи изключително силен сезон 23/24. Новият отбор на Папазов завърши миналата кампания на пето място в Серия А, с което си осигури и дебютно участие в групите на Шампионска лига.

За Ботев пък това е пореден силен трансфер на юноша на клуба. По-рано през настоящия летен трансферен прозорец вратарят Стефан Смъркалев беше продаден на германския елитен Вердер Бремен. 


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна