Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потвърдиха ареста на обвинения в убийството в градския парк в Добрич

Апелативният съд във Варна потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Марин Добрев, обвинен в убийството с нож, станало в градския парк в Добрич на 7 март тази година. Жертвата на тежкото престъпление е 56-годишен мъж. Срещу извършителя са присъединени в делото и още две досъдебни производства – за причинена средна телесна повреда и за опит за убийство.

След задържането на обвинения в убийството съдебно-психологичната и психиатрическата експертизи показаха, че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност. Неговият адвокат е поискал промяна в мярката за неотклонение, постановена от Окръжния съд в Добрич заради липса на категорични доказателства за вината му. Обвинението е посочило пред съда, че арестуваният е извършил и други нападения, осъждан е, употребявал е наркотици и е с висока обществена опасност.

Престъплението, за което Марин Добрев е арестуван, предвижда наказание между 15 и 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. След решението на Апелативния съд Варна задържаният ще остане в ареста.
           

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна