Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът край Отец Паисиево се разраства, битката с огъня продължава

| обновено на 17.07.24 в 12:14

Сложна остава обстановката в Средна гора  край калояновскто село Отец Паисиево. Пожарът  е обхванал 9 хиляди декара и е на четири фронта. С тежка техника се правят просеки, за да не се разпространи огъня и да навлезе в селото, както и в по-голям периметър, за да бъдат защитени карловското село Пролом, калояновското Бегово и брезовското Сърнегор.


10 пожарни с екипи от цялата пловдивска област, доброволни формирования от Пловдив и София, военнослужещи от карловската 61 Стрямска  бригада, от 91 механизиран батальон в Пловидв и десетки горски служители продължават да се борят  пожара край калояновското село Отец Паисиево. Общо 200 души са на терен в невралгичните точки. 


Включи се и хеликоптер в гасенето. На място е директорът на пловдивската пожарната  старши комисар Васил Димов, който увери, че няма опасност за жителите на селото. 


Областният управител  Христина Янчева заяви, че се е поискала от Министреството на отбараната допълнителна помощ и към района на пожара пътуват военнослужещи от  4 ти артилерийски полк в Асеновград. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна