Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кевин и Еди Пеневи: Целта на Олимпиадата са два финала

Кевин Пенев
Снимка: БФ Спортна гимнастика

10 дни преди началото на олимпийските игри в Париж представителят ни в спортната гимнастика Кевин Пенев вече е в България и продължава тренировките си за най-големия спортен форум.

Плътно до него в подготовката е брат му Еди, който заради контузия в рамото и пропусна шанса да спечели квота за Олимпиадата.

„Тренировките в Америка вървяха добре. Тренирах доста след европейското. Опитвам се да ставам по-чист в изпълнението. Работих върху нови упражнения на кон с гривни, но мисля че няма да ги играя на Олимпиадата. Мисля, че сега не е момента е да слагам нови упражнения. На игрите ще се опитам да направя финали на земя и на прескок“, сподели специално за БНР Кевин Пенев.

„Подготовка на Кевин в Америка премина добре. Той тренира много и знам, че имаше голяма подкрепа в залата. Там правят всичко възможно да бъде стабилен и чист. За коня с гривни –  не очакваме да направи финал на този уред, за това може да пробва тези нови упражнения. Целта му са финали на земя и на прескок. Той показа, че е способен да ги направи, но това е Олимпиада. Там нещата са доста по-различни“

По отношение на травмата в рамото и последващата операция, която го лиши от възможността на спечели квота за олимпийските игри Еди Пенев уточни:


„Няма как да преживея това, което се случи. Ако обичаш гимнастиката, кактоаз я обичам и ако си истински състезател, няма как да преживееш такова нещо.  Поддържам се във форма. Ходя на фитнес и правя страшно физиотерапия. Добре съм, въпреки че в момента не съм близко да играя някаква гимнастика. Не се знае какво се има в бъдещото по този въпрос. Вече минаха два месеца от операцията. Аз съм много щастлив, че нещата се развиват така“

Въпреки, че не успа да спечели виза за Игрите, Еди Пенев все пак ще отиде на Олимпиада, но ще бъде в залата за да подкрепя Кевин.

„Това, че брат ми ще дойде в Париж ще е много добре за мен. Ще можем да говорим, ще мога да му показвам как вървят тренировките като му изпращам клипове. Това, което ме притеснява са уредите, на които ще играем. Аз тренирам на Спелд, а на Олимпиадата ще са на Джим Нова. Мъчно ми е, че с мен там няма да е моя треньор Ивайло Граховски. Аз съм свикнал с него“, разкри Кевин, а брат му Еди допълни:

„Той е свикнал с Ивайло. Тренира при него от малък. Все пак той ще бъде в залата. Ще дойде със семейството си. В Париж той има много приятели. По отношение на уредите – федерацията купи нов прескок, такъв като на Игрите. Сега докато е тук той ще може да тренира на него. Много сме благодарни за това“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна