Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Стралджа обяви частично бедствено положение заради безводие

Снимка: архив

Със заповед на кмета на общината Атанас Киров е обявено частично бедствено в населените места на територията на община Стралджа както следва: Александрово, Атолово, Богорово, Воденичане, Войника, Джинот, Иречеково, Каменец, Леярово, Лозенец, Люлин, Маленово, Недялско, Палаузово, Поляна, Правдино, Първенец, Саранско, Тамарино и Чарда. Бедственото положение влиза в сила от днес (17.07.2024г.).

Крайната мярка се налага поради възникване на значителна опасност от увреждане на здравето на живущите в изброените населени места, поради липсата на вода настъпила от трайно засушаване, както и от безпрецедентни аварии на водопроводната мрежа. От днес влиза в сила и изпълнение на Общинския план за защита при бедствия. За ръководител на кризисния щаб е определен Гроздан Иванов заместник-кмет на Община Стралджа.

От днес Общината се включва активно активно в подпомагане на работата на ВИК-оператора, като за целта вече са сформирани екипи към щата на общинска администрация, закупува се и се наема нужната техника, започват се обследвания и отстраняване на авариите.


По публикацията работи: Иван Славов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна