Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син. 

Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които няколко счупени ребра. Последва издирване на насилника, който отведе детето при родителите си във Видин и се укриваше седмица, преди да бъде заловен.

Прокуратурата повдига четири обвинения срещу Цветомир Пенков, като всяко е свързано с бой над Ванеса в условията на домашно насилие. Първото е от ноември 2023 г., когато й е нанесъл той я удрял с юмруци в лицето и й е причинил лека телесна повреда. 

Второто е за станалия известен случай от 13 януари и е квалифицирано като извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост. Удрял е жертвата си с ритници и юмруци по главата и тялото на жената, вследствие на което ѝ причинил фрактура на десния крак и счупване на три ребра. Въпреки състоянието ѝ след това  той я принудил чрез заплаха да почисти стаята, за да не останат следи от кръв от нанесения побой. 

Третото обвинение е за принуда чрез заплахи да извърши нещо противно на волята ѝ, а четвъртото е за отправена на 16.01.2024 г. закана с убийство срещу Ванеса, защото докато се укривал, след като е взел детето, се обадил по телефона на жената и се заканил, че ще я запали, ако не си оттегли жалбата си срещу него.

Цветомир Пенков е в ареста. Предстои Районният съд да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт срещу него.  


По публикацията работи: Марин Данев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна