Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Григор Сарийски: Има основания да се смята, че Ивелин Михайлов се занимава с банкова дейност без лиценз

Доц. Григор Сарийски
Снимка: БГНЕС

Според икономиста доц. Григор Сарийски има основания да се смята, че идеологът на партия "Величие" Ивелин Михайлов се занимава с банкова дейност без лиценз, събирайки заеми от различни хора във връзка с изградения в село Неофит Рилски комплекс "Исторически парк" и така е ощетил бюджета:

"По-големият проблем не е толкова, че са ощетявани държавни институции, т.е. парите, които не са влезли под формата на данъци, като разбира се и това е нанесен ущърб. По-сериозният ущърб е нанасен на частните лица, които ако са се запознавали с дейността на парка единствено от техните проспекти, брошури и т. н. са оставали с впечатления, които са меко казано погрешни и заблуждаващи. И влагайки парите си в едно предприятие, от което те са очаквали сериозна възвръщаемост, се оказва, че дефакто те остават дори и без част от парите си или поне има такава потенциална вероятност", заяви икономистът доц. Григор Сарийски пред временната комисия в парламента. 

На следващото заседание в петък ще бъдат поканени изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, директорите на НАП и на Комисията за финансов надзор, кметът на Ветрино и разследващият журналист Симон Милков.


По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна