Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Минчев може би ще продължи кариерата си в Турция

Георги Минчев
Снимка: БГНЕС

Турският отбор от Втора футболна лига Юмраниеспор е пред подпис с Георги Минчев, който играе за АЕЛ Лимасол, съобщава журналистът Решат Джан Йозбудак в профила си в социалната мрежа Х. 

Малко по-късно информацията беше цитирана и доразвита от кипърските медии. Местното радио Sport-fm.com.cy съобщава, че от известно време се появява редовна информация, че "българският национал Георги Минчев няма да остане в АЕЛ, въпреки че има договор за новия сезон и независимо от това, че редовно се доказва като много добър нападател". Високите му доходи изглежда са пречка за AEЛ да го задържи, пише още медията. 

Докато в началото на лятото имаше възможност той да напусне с трансфер в отбор в родината си България - и по-конкретно в ЦСКА София, и АЕЛ да получи пари, той все пак остана в състава. И в момента продължава изясняване на пейзажа около бъдещето му. Също така се казва, че АЕЛ Лимасол няма да спира една такава сделка, ако турците предложат сума, която удовлетворява настоящите му работодатели.

29-годишният Минчев дойде в Кипър през тази календарна година и вкара 12 гола в 20 мача във всички турнири. За националния отбор на България е записал 11 мача с 1 гол.


По публикацията работи: Илиян Христов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна