Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът на Тръмп за вицепрезидент обеща подкрепа за "работещите хора"

Джей Ди Ванс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В третия ден от Националната конвенция на Републиканците сенаторът от щата Охайо Джей Ди Ванс официално прие номинацията за кандидат-вицепрезидент на Доналд Тръмп.

В речта си, определяна от някои медии като "динамична", 39-годишният сенатор Джей Ди Ванс разказа за своето семейство, възпитанието, което е получил в родния му Среден Запад и обеща да се посвети на "работещите хора", които той счита за най-потърпевшите в момента. Той изтъкна, че стоките с ниска себестойност от Китай, вносът на енергоносители от враждебни на САЩ страни и притокът на милиони нелегални мигранти, обезценяващи труда на гражданите, са довели до незавидно положение работещите американци.

Сенатор Ванс обеща, ако с Тръмп бъдат избрани, да работят за възстановяване на производствената мощ на страната.

"Заедно ще защитим заплатите на американските работници", каза Ванс, допълвайки, че при нов мандат администрацията на Тръмп ще спре да позволява на Китайската комунистическа партия да изгражда "средната си класа на гърба" на американските граждани.

Ванс засегна и програмата на Тръмп "Америка на първо място", обещавайки да накара съюзниците на Вашингтон да платят справедливия си дял за световния мир, вместо да предават тежестта на "щедростта на американския данъкоплатец". Що се отнася до външната политика, Ванс обеща, че администрацията ще изпраща военнослужещи на война "само когато трябва".

"Президентът Тръмп представлява последната и най-добра надежда на Америка да възстанови това, което ако бъде загубено, може никога да не бъде намерено отново", каза още в речта си Джей Ди Ванс.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна