Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изгасен е пожарът край Брегово

Пожарът горя в района около водната кула в Брегово.
Снимка: Радио ВИДИН

Напълно е ликвидиран пожарът, който горя вчера в  покрайнините на Брегово. Причината за възникването му е небрежност при боравене с открит огън, каза главен инспектор Димчо Горанов, началник Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин:

"В 13:43 часа в оперативния център на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин постъпва сигнал за пожар без преки материални загуби в сухи треви и отпадъци в град Брегово до водната кула. При пристигане на мястото на произшествието екипът от участъка в Брегово установява, че горят изхвърлени строителни и битови отпадъци и суха трева в землището на града. Поради наличието на силния вятър и високите средно дневни температури, пожарът се разпространява на голяма площ, около 60 000 квадратни метра, поради което се налага да се потърси помощ от Районна служба - Видин, откъдето изпращат един автомобил допълнително за подвозване на вода на автомобила в Брегово и се свикват доброволци към Доброволно формирование - Брегово. Около 17:00 часа пожарът е локализиран и остават само тлеещи огнища вътре в горялата площ, като до 23:30 часа служители от участъка в Брегово и доброволци от Доброволното формирование в Брегово остават за наблюдение за неразпространение на пожара към град Брегово. Хубавото беше, че не допуснахме разпространение на пожара към първите къщи на града и не допуснахме човешки жертви."

Към 22:30 вчера е възникнал и пожар във Видин, допълни главен инспектор Горанов:

"Пожар без преки материални загуби, в близост до Обредния дом в град Видин, улица "Димчо Дебелянов"... Заварената площ на пожарогасене е 30 квадратни метра, като нямаме нанесени материални щети."

За днес и утре кодът за пожарна опасност е червен, каза още главен инспектор Горанов. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна