Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на демократите в Сената е посъветвал Байдън да прекрати кампанията си за преизбиране

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на Демократическата партия в Сената на САЩ Чък Шумър е казал на среща в събота на президента Джо Байдън, че ще бъде по-добре за страната и за Демократическата партия той да прекрати кампанията си за преизбиране, съобщи вчера Ей Би Си нюз.

Според телевизионната медия срещата на четири очи се е състояла в дома на Байдън в Рехобот, щата  Делауеър, предаде Ройтерс.

"Бяхме с президента Байдън този следобед в Делауеър; имахме полезна среща", казва Шумър в изявление, публикувано в събота.

Вчера конгресменът Адам Шиф стана 20-ият демократ в Конгреса, който публично призова Байдън да излезе от надпреварата. В телевизионно интервю, на въпрос какво може да го накара да се откаже, американският президент Джо Байдън потвърди, че би преоценил кандидатурата си за втори мандат, ако бъде диагностициран с медицински проблем, предаде Франс прес.

"Ако у мен се появи медицински проблем, ако някой, лекари дойдат да ме видят и ми кажат: "Имаш такъв проблем!“.

Часове след това стана ясно, че Джо Байдън е дал положителна проба за Covid-19. Това съобщи прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер. 

Байдън "ще се самоизолира в дома си в Делауер и ще продължи да изпълнява изцяло всичките си задължения", каза още Жан-Пиер.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна