Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 35 къщи са изгорели в с. Воден, пожарът е овладян

4
Село Воден след пожара.
Снимка: Даниела Костова

Продължава гасенето на пожара в крайграничната община Болярово. Към момента в най-засегнатото село Воден ситуацията е сравнително спокойна. По първоначална информация са изгорели около 35 къщи, тепърва ще се прави оглед за уточняване на щетите.

В овладяването на пожара отново се включи хеликоптер, тъй като част от замесените вече огнища се възпламениха повторно заради силния вятър, който отново започва да духа в района. Въпреки това към обед ситуацията в село Воден е спокойна.

Няма бедстващи хора, в кметството се раздават безплатно мляко, вода, хляб и освежителни напитки. Повече за ситуацията в часовете до обед, обобщава областният управител на Ямбол Николай Костадинов:

"Към момента ситуацията е такава, че пожарът е овладян и няма опасност за населените места в непосредствена близост до него. Можем да кажем, че ситуацията е спокойна, към гасенето на пожара се включиха и турски пожарникари, които помогнаха за гасенето на пожара, а днес отново ще има хеликоптер, който ще наблюдава самия пожар.

От днес трябва да започне и описването на щетите, нанесени от пожара.

"Държавата така много сериозно трябва да обърне внимание за такива случаи, защото вчера ми говори за някакви 5000 лв. и 1000 лв. Една къща, за да влезем да живеем нормално както сега на домакинство трябват най-малко 50 000 лв. да се дадат, за да може да продължим живота във Воден, иначе Воден умира".

Сравнително спокойна е ситуацията в съседните села Шарково, Малко Шарково, Ситово и Крайново, където също е обявено частично бедствено положение.

Подробности чуйте в звуковия файл.
Снимка: Даниела Костова
По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна