Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият водещ на "Панорама" Иван Гарелов е в реанимацията на "Пирогов"

Снимка: БГНЕС

Известният журналист Иван Гарелов е получил тежка травма и е транспортиран в "Пирогов".

81-годишният Гарелов е претърпял тежък инцидент край морето, където е работил върху новата си книга и от четвъртък сутрин е в реанимацията на "Пирогов", споделиха пред вестник "24 часа" от семейството на известния журналист.

Телевизионната легенда е бил транспортиран в бургаската окръжна болница, където неврохирургът д-р Светослав Тодоров и целият екип на реанимацията започват борба за живота му.

Заради тежкото състояние в четвъртък Иван Гарелов е бил докаран с линейка в София след консултация с известния неврохирург проф. Николай Габровски и в момента е в реанимацията на "Пирогов".

Иван Гарелов е роден на 6 февруари 1943 г. в село Смилец, област Пазарджик. Завършва Софийския държавен университет със специалност "Журналистика".

От 1972 г. работи в БНТ като репортер. В продължение на 21 години е водещ на предаването "Панорама".

Иван Гарелов става известен като водещ на  "Панорама" на Националната телевизия през 80-те и 90-те години на миналия век. В него той интервюира всички водещи български политици и интелектуалци през този период.

Гарелов поддържа и много топли отношения с Гърция и нейния политически елит. 

Интервюирал е редица гръцки държавници, сред които премиерът Константинос Мицотакис – баща на сегашния премиер Кириакос. Интервюирал е и известната гръцка певица и актриса Мелина Меркури, която беше министър на културата на нашата южна съседка.

Гарелов е автор и на поредица документални филми, сред които най-известен е филмът му за Камбоджа след победата над червените кхмери.

Миналата година след кратко боледуване почина съпругата на журналиста Донка Стамболийска

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени