Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: За нас тези избори, което следват - трябва да бъдат последни

Борисов призова за присъди на извършителите на умишлени палежи

Няма ли превенция срещу извършителите, всяка година ще стават пожари

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ.

"Няма държава, която да се справи с човешката глупост, по нашето управление закупихме най-скъпата техника за борбата с пожарите", припомни Борисов

Борисов попита още: Къде е превенцията днес? И призова за присъди на тези, които умишлено палят пожарите. 

"Ако няма превенция срещу човешката глупост, няма да се справим с пожарите.", заяви Борисов. Той смята, че има всякакви предложения днес, и припомни: "Този, който хвърля фаса от колата, не трябва ли да понесе наказателна отговорност, може да е условна присъда, но трябва да получи присъда!"

По повод ГЕРБ-СДС: Ние спечелихме и тези избори. Ние поехме отговорност и поискахме подкрепа от ПП-ДБ, а не от ДПС. Ние месеци преди изборите казахме, че коалиция с ДПС няма да правим. Ако има следващи избори, въпреки че направихме всичко необходимо да ги няма, надявам се ПП-ДБ да не проявяват ехидност. Разпадането на ДПС ги направи втори. 

За нас тези избори, които следват, трябва да бъдат последни , каза Борисов. Той посъветва всички партии: "не минавайте червената линия на езика!" 
Борис допълни още: "Аз искам и от всички в ГЕРБ рязко да коригират изразните средства. Изборите, които идват ще са последни. Ние се отнасяме с уважение към всички партии. Надявам се да проведем кампания, при която всички от нашата партия знаят, че сме дясна консервативна партия, и да се обърнем и към негласувалите или тези, които са ни обидени -  да отидат и да гласуват."
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна