Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПСС: Починали са мъжът и детето, които бяха ударени от мълния в Стара планина

Снимка: БТА

Мъжът и детето, които бяха ударени от мълния под връх Жълтец в Стара планина, са починали. Второто дете, което е подало сигнала, е спасено. 

Това съобщиха за БНР от Планинската спасителна служба:

"Детето, което е подало сигнала, вече е стоварено с хеликоптер на стадиона в Карлово. Пострадалите, доколкото имаме информация от нашите колеги, не дават жизнени показатели. Имаме горе колеги в района, вече от троянския отряд. Акцията продължава".

"Все още не може да се каже каква е родствена връзка между мъжа и детето, които бяха ударени от мълния под връх Жълтец в Стара планина", посочи дежурният от Планинска спасителна служба.

Сигналът за трагичния инцидент беше подаден около 13.30 ч. 

Военен хеликоптер от авиобаза Крумово се включи в спасителната операция за ударените от мълния в Стара планина. По данни на планинските спасители, спасено е 13-годишно момче, няма данни за състоянието на мъж на 47 и момиче на 11 години.

Към 18.00 часа момчето беше свалено от хеликоптера на стадиона в Карлово и го поеха медицински екипи, каза кметът на града Емил Кабаиванов:

"Хеликоптерът направи един курс и докара момче, което е в сравнително добро състояние. Има лекарски екип и линейки, които го поеха".

Оцелялото дете вече е транспортирано при майка си в Карлово.

Хеликоптерът зарежда и ще направя още един курс, подчерта Емил Кабаиванов, който не разполага с повече информация за инцидента.
По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна