Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС предупреди три елитни клуба заради лоши терени

Стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик.
Снимка: БТА

Българският футболен съюз отправи предупреждение към ФК Хебър, ФК Крумовград и ФК Ботев (Враца) във връзка със състоянието на тревните настилки на стадионите, на които отборите домакинстват.

След изиграването на срещите от първия кръг на Първа професионална лига, Спортно-техническата комисия към БФС сезира Лицензионната комисия, която свика извънредно заседание днес

На проведената среща се обсъди състоянието на тревните настилки и в тази връзка се взе решение, че терените на стадионите на ФК Ботев, Враца (ст. "Христо Ботев"), ФК Хебър (ст. "Георги Бенковски") и ФК Крумовград (ст. "Никола Щерев-Старика" в Коматево) не предоставят необходимите условия за нормалното провеждане на футболни срещи. На трите клуба бяха изпратени официални писма, постановяващи нуждата от спешни мерки за подобряване на тревното покритие.

След извършване на подобренията следва да се уведомят горепосочените комисии, а в случай на невъзможност да се вземат необходимите мерки до датата на следващия домакински мач, то следва да се осигурят алтернативни стадиони за провеждане на футболни срещи от Първа професионална лига. 

Интересното е, че на стадиона в Коматево ще домакинства и Ботев (Пловдив) II, който от този сезон се върна във Втора лига. "Жълто-черните" посрещат Беласица (Петрич) във втория кръг, който ще се играе на 29-и юли (понеделник).


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна