Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова отпадна в Прага след 3 сета

Виктория Томова
Снимка: Ройтерс

Първата ни ракета в женския тенис Виктория Томова отпадна на четвъртфиналите на WTA 250 турнира на клей в Прага.

Петата поставена Томова допусна обрат срещу №4 в схемата Магда Линет от Полша и отстъпи след 6:1, 3:6, 6:2 за 2 часа и 52 минути игра.

В откриващата част двете си размениха по три пробива в първите осем гейма. После Томова направи нов брейк за 5:4 и после успя да затвори сета при втората си възможност, като преди това отрази точка за връщане на пробива.

Вторият сет се разви по подобен сценарий. Виктория и Линет са направиха по два брейка. Ключов беше маратонският осми гейм. В него 29-годишната софиянка отрази общо девет точки за пробив, но накрая се предаде след 14 минути игра и полякинята поведе с 5:3.След това тя сервира успешно за изравняване на частите.

Магда Линет проби в заключителния сет и затвърди за 3:1. Томова допусна още един брейк в петия гейм, но сама проби веднага след това. После полякинята пак взе подаването на Виктория и при 5:2 сервираше за място на полуфиналите. Българката пропиля три точки да пробив и после Линет реализира първия си мачбол.

Томова заслужи 54 точки за световната ранглиста, където е 49-ата през тази седмица. От Прага тя заминава за Париж, където ще дебютира в олимпийския турнир през уикенда.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна