Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В УНСС 2 магистърски специалности ще осигуряват и диплома от шотландския Abertay University

Снимка: УНСС

„Духът прави силата“ – такова е мотото на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София, а стартът на тазгодишния академичен сезон е на път да надмине очакванията за магистърски програми във висшето учебно заведение.

Кандидат-студентите вече ще могат да избират между 2 възможности за изучаване на дуална магистърска програма в партньорство с шотландския университет "Абърти" (Abertay University) с преподаване на английски език: „Дигитален маркетинг и трансформации“ и „Бизнес администрация със специализация „Глобални операции и аналитични инструменти“.

По думите на проф. Христо Катранджиев -  ръководител на катедра Маркетинг и стратегическо планиране, магистърските програми са уникална възможност за студентите да следват своята специализация в България изцяло на английски език с нивото на чуждестранен стандарт. (Дори дипломната работа ще трябва да се напише на английски.) Възможен е и обмен на семестриално завършили студенти от двата вуза. Българи ще могат да пребивават в град Дънди от седмица до месец.

Успешно завършилите ще получат две дипломи в избраната програма от двата университета.

  • Основан през 1888 г., университетът "Абърти" в Шотландия се намира в сърцето на град Дънди и попада в редица престижни класации за водещи университети във Великобритания. Известен е с високото си качество на преподаване и разнообразието от практически ориентирани образователни програми, предназначени да подготвят студентите за съвременната работна среда в различни индустрии. 

Двете дуални магистърски програми не са единствените иновации, с които бизнес ориентираното висше заведение може да се похвали. Изборът в сферата на степента „магистър“ е между 90 програми в 5 направления. 14 от тях са нови допълнения, сред които 10 са с редовна форма на обучение.

Според проф. Матилда Александрова – зам.-ректор по учебната дейност, включването на програми с изучаване и прилагане на изкуствен интелект е ключово за набирането на кадри в бъдещите работни сектори и професии.

Поток от кандидати се очаква и по тези нововъведени магистърски програми, кандидатсктването за които вече започна.

Приемът на документи продължава до 30 август 2024 г. на място и до 1 септември 2024 г. онлайн на magistri.unwe.bg. Кандидатите трябва да представят и документ за владеене на английски език.

Академичната година започва на 17 септември.



По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна