Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СОС обсъжда сливане на болници и нови мерки за разделно събиране на отпадъци

Снимка: Ани Петрова

Сливане на две от общинските болници в София и нови мерки за разделно събиране на отпадъци са сред предложенията, които ще се обсъждат на днешното заседание на Столичния общински съвет. Докладите с тези предложения бяха отхвърлени в ресорните общински комисии, но окончателното решение ще бъде взето в зала. 

Обсъжданото от няколко месеца вливане на Четвърта градска болница във Втора градска болница ще бъде подложено на гласуване на днешното заседание. Вчера общинският съветник от БСП Ваня Григорова се оттегли като съвносител на доклада и предложението ще бъде представено от ГЕРБ-СДС. Срещу идеята за прехвърляне на отделения и медицински персонал от едно в друго заведение се обявиха лекари от Четвърта градска болница.

Съветниците ще разгледат и предложените от ПП-ДБ-Спаси София промени в системата за разделно събиране на отпадъци - въвеждане на три цвята контейнери във всички райони, по-широки отвори на кофите за хартия и пластмаса, по-голям брой кофи, които да мотивират хората да изхвърлят разделно.

"Иначе нещата ще продължат да се случват по същия начин", обясни в началото на седмицата общинският съветник Симеон Ставрев. 

Дневният ред на заседанието се състои от над 130 точки, сред които предложение за поставяне на паметник на инж. Иван Иванов пред метростанция Стадион Васил Левски и именуване на улица в квартал Люлин на художника Христо Явашев-Кристо.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна